Életpálya modellek kidolgozása és népszerűsítése

Célunk, a helyi civil közösségek (lakosok) hozzáállásának fejlesztése új életpálya-modellek és lehetőségek kidolgozásával, valamint új koncepcionális utak kialakításával és terjesztésével, főként a fenntarthatóság és az IKT területén.
Modelleket fejlesztünk ki a marginalizált társadalmi csoportok különböző korosztálya részére.

Ezeket a kidolgozott modelleket használjuk a Motivációs és karriernapokon.

KURZUSKÖNYVEK

Célzott korosztály: Óvodások, illetve kisiskolások
A fejlesztendő attitűd, készségek, képességek, a tanítandó ismeretek és az elérendő fejlesztési szint:Verbális kifejező készség, anyanyelvi kommunikáció. Véleményalkotó és döntési képesség, érvelés. Esztétikai érzékenység. Gyakorlati felkészültség, problémamegoldás korábbi ismeretek kombinatív felhasználásával. Reális célkitűzés.
A tanítási környezet leírása, térszervezés: Bábszínházi környezet (paraván, díszletek, kesztyűs bábok) a foglalkozás igényei szerint átrendezhető terem, ahol az együttműködő tanulás folyamán jól érzik magukat a gyermekek.  A pedagógus térben betöltött szerepe központi. Tágas, világos, mozgásos játékokra is alkalmas tér, ami lehetőséget ad beszélgető kör kialakítására is.

I. Kurzuskönyv motivációs bábjátékhoz:
A Motivációs bábjáték előadás témája (fókusz): IKT bábelőadás. A számítástechnika pozitív felhasználási területeivel való ismerkedés a Bábjáték eszközeivel: A színe és fonákja/felülről mozgatott botos bábjáték.
A Motivációs és karriernap bábelőadás cél-és feladatrendszere: Az IKT eszközeiben jártas, tudatos felhasználó gyermekek nevelése. A computer játékokon kívüli felhasználás különböző területeire való rávilágítás. Élményszerű időtöltés, minőségi idő a számítógép segítségével. Megfelelő szokásrendszer kialakítása a bábjáték eszközeivel. 
Tantárgyi kapcsolatok: informatika, anyanyelvi nevelés, ének-zene, matematika, környezetismeret, vizuális nevelés
mailSzíne és fonákja KURZUSKÖNYV (magyar nyelvű)

mailSzíne és fonákja KURZUSKÖNYV (szlovák nyelvű)
mailSzíne és fonákja VIDEÓ (magyar nyelvű)

II. Kurzuskönyv motivációs bábjátékhoz:
A Motivációs bábjáték előadás témája (fókusz):fenntarthatóság. Környezettudatos életmódra való nevelés vásári bábjátékkal: Paprika Jancsi és a messzelátó
A Motivációs bábjáték előadás cél-és feladatrendszere:Környezettudatos gyermekek nevelése. A környezetvédelem különböző területeire való rávilágítás. Helyes és helytelen viselkedés megkülönböztetése. Megfelelő szokásrendszer kialakítása a bábjáték eszközeivel.
Tantárgyi kapcsolatok: környezetismeret 
mailPaprika Jancsi és a messzelátó KURZUSKÖNYV (magyar nyelvű)

mailPaprika Jancsi és a messzelátó KURZUSKÖNYV (szlovák nyelvű)
mailPaprika Jancsi és a messzelátó VIDEÓ (magyar nyelvű)

Aktuális

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Okos Falu Cím elnyerésére

Tovább »
Események
Március 2024
HKSzeCsPSzoV
    
1
23
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Hírlevélre feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az aktuális hírekről, eseményekről!

Jelen honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.