Motivációs és karrier napok

A projekt egyik fő tevékenysége a Motivációs és Karrier Napok szervezése. Célja terjeszteni az általános oktatási és munkahelyi alternatívákról szóló információkat, valamint különböző példákat és lehetőségeket mutatni valódi életpálya modellek bemutatásával.

 

ASTRA - 5. MOTIVÁCIÓS ÉS KARRIER NAP
Sokol'any Általános Iskola (SK)
2019. március 13.

Az 5. ötödik motivációs és karriernap 2019. március 13-án kerül megrendezésre a kassai Sokoľanyi Általános Iskolában. A különböző korú gyerekeket 2 karriermodellel közelítjük meg: az egyik életpálya modell Lucia Komorníková, aki nemzetközi informatikai vállalat projektvezetőjeként dolgozik, valamint önkéntes a külföldiek Szlovákiában való integrációját támogató szervezetben Mareenában. A második életpálya modell Tomáš Valkovský, egy informatikai cég scrum master-je, capoeira és nevető jóga edző, aki a közelmúltban a Wim Hof ​​módszer gyakorlója és oktatója lett.

mailMEGHÍVÓ
mailPROGRAM

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SZIE - 3. MOTIVÁCIÓS ÉS KARRIER NAP
Napköziotthonos Óvoda, Legénd (HU)
2018. december 11.

Ez az esemény lesz a harmadik ilyen típusú találkozó óvodás gyermekekkel. Összesen a projektben 3 ilyen találkozót valósítunk meg. Az egyetemi oktatók és az óvónők bevonásával közösen elkészített pedagógiai módszertani háttér alapján kerülnek majd megvalósításra. A módszer „tesztelését” elvégeztük már a Gödöllői Kikelet Óvodában, hogy lássuk, hogy a gyermekek milyen információkat és milyen formában tudnak befogadni hatékonyan a rendelkezésre álló időkeretben. Az első óvodai motivációs és karrier nap a nógrád megyei Cserháthalápon volt. Meggyőződésünk, hogy a két megye közötti gazdasági és társadalmi különbségek itt is érződni fognak a gyermekek birtokában lévő ismeretek vonatkozásában. Az óvodákban egy-egy kisebb létszámú csoportot célzunk meg, hogy ne vonják el a gyerekek egymás figyelmét a „képzés” alatt.

mailMEGHÍVÓ

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SZIE - 2. MOTIVÁCIÓS ÉS KARRIER NAP
Gödöllői Kikelet Óvoda (HU)
2018. december 10.

Ez az esemény lesz a második ilyen típusú találkozó óvodás gyermekekkel. Összesen a projektben 3 ilyen találkozót valósítunk meg. Az egyetemi oktatók és az óvónők bevonásával közösen elkészített pedagógiai módszertani háttér alapján kerülnek majd megvalósításra. A módszer „tesztelését” elvégeztük már a Gödöllői Kikelet Óvodában, hogy lássuk, hogy a gyermekek milyen információkat és milyen formában tudnak befogadni hatékonyan a rendelkezésre álló időkeretben. Az  óvodai motivációs és karrier nap a nógrád megyei Cserháthalápon volt. Meggyőződésünk, hogy a két megye közötti gazdasági és társadalmi különbségek itt is érződni fognak a gyermekek birtokában lévő ismeretek vonatkozásában. Az óvodákban egy-egy kisebb létszámú csoportot célzunk meg, hogy ne vonják el a gyerekek egymás figyelmét a „képzés” alatt.

mailMEGHÍVÓ

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SZIE - 1. MOTIVÁCIÓS ÉS KARRIER NAP
Cserháthalápi Csemete Óvoda (HU)
2018. november 26.

A projektben a Szent István Egyetem 3 eseményt szervez óvodákba, melynek során a gyerekeket interaktív módon tanítják meg az óvónők a projekt két fő témakörének főbb kérdéseire (fenntarthatóság és IKT). A találkozókon az óvónők interaktív módszereket alkalmazva segítenek a gyermekeknek, hogy a környezetvédelemről, szelektív hulladékgyűjtésről, megújuló energiákról, az infokommunikációs eszközöknek a mindennapi életben történő lehetséges alkalmazásáról tanulhassanak.

Ez az esemény lesz az első ilyen típusú találkozó óvodás gyermekekkel. Összesen a projektben 3 ilyen találkozót valósítunk meg. Az egyetemi oktatók és az óvónők bevonásával közösen elkészített pedagógiai módszertani háttér alapján kerülnek majd megvalósításra. A módszer „tesztelését” elvégeztük már a Gödöllői Kikelet Óvodában, hogy lássuk, hogy a gyermekek milyen információkat és milyen formában tudnak befogadni hatékonyan a rendelkezésre álló időkeretben. Az első óvodai motivációs és karrier nap a nógrád megyei Cserháthalápon lesz. A második szintén egy nógrád megyei, a harmadik pedig egy pest megyei óvodában. Meggyőződésünk, hogy a két megye közötti gazdasági és társadalmi különbségek itt is érződni fognak a gyermekek birtokában lévő ismeretek vonatkozásában. Az óvodákban egy-egy kisebb létszámú csoportot célzunk meg, hogy ne vonják el a gyerekek egymás figyelmét a „képzés” alatt.

mailMEGHÍVÓ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ASTRA - 4. MOTIVÁCIÓS ÉS KARRIER NAP
Tornala-i Árvaház (SK)
2018. október 23.

A projekt egyik fő tevékenysége a Motivációs és Karrier Napok szervezése. Célja, terjeszteni az általános oktatási és munkahelyi alternatívákról szóló információkat, valamint különböző példákat és lehetőségeket mutatni valódi életpálya modellek bemutatásával. A 4. motivációs és a karriernap 2018. október 23-án kerül megrendezésre a Tornala-i Árvaházában Banskobystricky régióban. A különböző korú gyermekeket két karrier modellel közelítjük meg:

  • Komornikova Lucia, informatikai és önkéntes projektmenedzser
  • Tomas Valkovsky, projektvezető, capoeira tréner és „nevető” jóga edző.

mailMEGHÍVÓ

mailAGENDA

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ITA - MOTIVÁCIÓS BÁBJÁTÉK
(1) Összevont Óvoda Mesekert Tagóvóda (HU)
(2) Gesztenyekert Óvoda (HU)
(3) Krepuska Géza Általános Iskola (HU)
(4) Lucfalvi Általános Iskola (HU)
(5) Tari Örökzöld Óvoda (HU)
2018. május 14-15.

A Smart Communities projekt keretében 5 alkalommal kerül megrendezésre óvódáskórúak és kisiskolások számára motivációs bábjáték előadás. Az előadások 2018. május 14. és 15-én a meghívóban szereplő időpontokban és helyszíneken kerülnek megrendezésre a fenntartható fejlődés és az informatika témakörre fókuszálva.

A rendezvény célja a környezettudatos és az informatikát tudatosan felhasználó gyermekek nevelése. Az inspiráló bábelőadások előtt és után interaktív beszélgetés keretein belül fejlesztik a gyerekek verbális kifejező készségét, anyanyelvi kommunikációját, a véleményalkotó és döntési képességét, érvelését, esztétikai érzékenységét, gyakorlati felkészültségét, valamint a korábbi ismeretek kombinatív felhasználásával a problémamegoldó képességét. A gyerekek, a felnőttek és a szülők bevonásával, gyakorlati hasznos információkkal gazdagodnak játékosan.

mailMEGHÍVÓ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ASTRA - 3. MOTIVÁCIÓS ÉS KARRIER NAP
Lunik IX Roma Közösségi Központ (SK)

2018. április 9.

Két motivációs napot már megszerveztünk különböző korosztályoknak és társadalmi csoportoknak. Az elsőt a kassai Lunik IX Roma Közösségi Központban tartottuk meg, ahol 2 fiatal hölgy mutatta be motivációs történeteit. A második karrier napon a Kassai Műszaki Egyetem dolgozója és hallgatója tartottak előadást életpályájukról a Füleki Gimnázium diákjainak.
A 3. motivációs és karriernapot ismételten Roma közösségnél szervezzük meg a Rankovce Közösségi Központban, ahol két életkarrier modellel – Tomas Valkovsky és Lukas Olah - kívánjuk a különböző korosztálynak felkelteni az érdeklődését. Tomas nagyszerű előadó, sikeres projektmenedzser, jóga oktató, a Capoeira és nemrégiben a Wim Hof módszerének gyakorlója is. A rendezvényen előadást tart az életútjáról, így erőt adva, motiválva a hallgatókat. Lukas Olah is elmeséli a történetét, hogy hogyan lett sikeres táncos, színész, dokumentarista, és végül, de nem utolsósorban férj és apa.

mailMEGHÍVÓ

mailNAPIREND

mailSAJTÓKÖZLEMÉNY

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ASTRA - 2. MOTIVÁCIÓS ÉS KARRIER NAP
Gymnázium Fil'akovo (SK)

2018. február 12.

A 2. Motivációs és Karriernap következő helyszíne a Banskobystricky térségben található Gymnázium Fiľakovo. A 17-19 éves korú fiatal gimnazista hallgatókat szeretnék megközelíteni olyan két motiváló karrier modell bemutatásával, akik úgy döntöttek, hogy karrierjüket az egyetemen építik tovább; az oktatásban és a kutatásban. Elsőként a Kassai Műszaki Egyetem (Technical University of Kosice) munkatársa tart inspiráló előadást, Mgr. Ing. Tomas Malatinec PhD., aki két egyetemet végzett és sikeresen folytatja pályafutását, tudományos kutatása és tanítása terén, majd Ing. Zofia Sincakova, a Kassai Műszaki Egyetem hallgatója folytatja.

mailMEGHÍVÓ

mailNAPIREND

mailSAJTÓKÖZLEMÉNY

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ASTRA - 1. MOTIVÁCIÓS ÉS KARRIER NAP
Lunik IX Közösségi Ház (SK)
2017. november 23.

A 18 Motivációs és Karrier Napok sorozatának első állomását 2017. november 23-án, csütörtökön tartják Kassán (Szlovákia) a Lunik IX Közösségi Házban. A célcsoport a közösség: a különböző korú gyermekek, a szülők, a közösségi központok munkatársai, a helyi önkormányzatok és a nonprofit szektor. Az inspiráló történetek - valódi karrier modellek- bemutatnak olyan sikeres fiatal IT-alkalmazottakat és diákokat, akik kiemelkedő tudományos eredményeket értek el, és sikerült a nehéz életkörülmények ellenére folytatni tanulmányaikat és személyes fejlődésüket.

mailMEGHÍVÓ

mailNAPIREND

mailSAJTÓKÖZLEMÉNY

Aktuális

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Okos Falu Cím elnyerésére

Tovább »
Események
Április 2024
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22
232425262728
2930     
Hírlevélre feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az aktuális hírekről, eseményekről!

Jelen honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.